donderdag 10 oktober 2013

Wild Wild Clearwater

Vandaag reden we naar Clearwater Beach. We hadden een groupon gekocht voor een boottocht in de Golf van Mexico. Bij deze maatschappij hadden we vorig jaar ook de boottocht gedaan en dat was erg goed bevallen. We kwamen laat in de morgen aan en maakten onze reservering. Daarna liepen we even naar de pier en genoten van het prachtige weer en het uitzicht. En voila mijn eerste wilde dolfijn van 2013. En het is een lucky shot van ik wilde de meeuw op de paal met de zee fotograferen. 

DSC08181a

DSC08174

DSC08176a

DSC08178a

DSC08183a

Die pelikanen vind ik zulke mooie vogels.

Na de pier liepen we het winkelstraatje nog even in en namen een lunch bij de Subway. Lekker een broodje Rosbief met een DR. Pepper.

DSC_0093

Daarna terug naar Tropics Boat tours en we konden al snel boarden. Het was prachtig en zonnig weer. We zagen Clearwater eens van een andere kant.

DSC08184

Hawa├» five o besmet. Kan ze niet helpen…..

DSC08186

DSC08187

Een ode aan Winter de dolfijn met een staart prothese die in Clearwater Aquarium leeft.

DSC08191a

DSC08201

DSC08189

DSC08210

Op open zee was het tijd om te zoeken naar de wilde dolfijnen. We hoefden niet lang te varen want ze waren overal. Prachtig, prachtig maar erg moeilijk te fotograferen. Ik heb daarom ook filmpjes gemaakt. Die zal ik plaatsen als ik thuis ben.

DSC08214a

DSC08223a

DSC08224a

DSC08227a

DSC08228a

Ze zaten overal, en we renden van voren naar achteren op het schip. Dat vinden wij ook een groot voordeel van Tropics Boattour. En de mannen deden erg hun best om de dolfijnen dicht bij de boot te krijgen. Petje af.

Na een heerlijke 2 uur op zee gingen we weer terug naar de haven. Onderweg hebben we nog meeuwen gevoerd. Een chippie omhoog houden en ze pikten het gewoon uit je handen. Niet te fotograferen.

DSC08240

DSC08246a

DSC08253a

DSC08256

Een prachtige dag is het dus geworden met beelden uit het wild die voor eeuwig opgeslagen liggen in mijn ziel en hart. Foto’s kunnen niet vertellen wat je voelt als je deze beesten in het wild tegenkomt. En je bent meer bezig met een goede foto maken dan te genieten van de wilde dolfijnen. Daarom ben ik gaan filmen. En kan ik het iedere keer weer opnieuw beleven.

De wereld is prachtig als je maar goed kijkt en de tijd neemt om te kijken. En het kost ook nog niets om er van te genieten!

We reden daarna naar een prachtige Westfield mall waar de 2 rakkers van mijn zus en zwager een gelukje hadden. Ik had ze een t shirt van Planes beloofd maar rondom  Orlando niet te krijgen of geen leuke shirts. En bij deze Disney store lagen ze. Nou vooruit dan maar 2 shirts meegenomen.

Daarna reden we richting Orlando. We maakten onderweg een stop om te eten bij de Outback. Een lekkere steakhouse. Ik had de Outback Special. Een lekkere juicy steak. Heerlijk.

DSC_0094

Medium Rare zodat het nog lekker zacht en juicy is. MMMMMMMMM

Een lekkere toetje na. Ik had een Sample toetje genomen. Dus een proefstukje. Nou deze was erg groot. Pffffff

DSC_0097

Warme Brownie cake met chocolade saus en vanille ijs. Erg lekker. In totaal 4 koppen koffie gedronken. Heerlijk.

Thuis direkt even zwemmen om in shape te blijven. Heb even stevig gezwommen, en dat voelde goed na zo’n maaltijd.

Morgen begint de Colombus sale in de winkels dus gaan we shoppen morgen. Shoppen en relaxen want we moeten goed uitrusten voor het weekend. Want dan wachten de whales weer.

Tot morgen

2 opmerkingen:

  1. Wat een gave boottour en wat een geluk met de dolfijnen. De foto's zijn weer erg mooi en mmm die foto's bij Outback, heimwee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een hoop Dolfijnen, helemaal top toch... de westkust van Florida is zo mooi!
    Veel fun tijdens de Columbus Day Sale!!

    BeantwoordenVerwijderen